Sover

3 klassikere, der ødelægger din morgen – og hvordan du undgår dem

Der findes A-mennesker, der rammer dagen fra morgenen af. Og så findes der B-mennesker, som rammer dagen lidt senere. Eller måske først om aftenen. Det er ikke alle, der er lige ”i stødet” om morgenen, og så hjælper det da slet ikke på det, hvis du ovenikøbet løber ind i en smule uheld fra morgenen af.

Nogle gange er det vores egen skyld – nogle gange er vi uheldige på en måde, hvor vi ikke selv kan gøre for det. I begge tilfælde er det godt at stoppe op og tænke over, hvad vi kan gøre anderledes – for at håndtere de trælse morgener bedst muligt eller bare for at acceptere de trælse morgener, som de nu engang er.

I denne sjove liste har vi samlet tre af de scenarier, der typisk ødelægger morgener ude omkring i det ganske danske land. Vi knytter samtidig et par kommentarer til, hvordan du kan arbejde med at undgå denne slags morgener.

  1. Du sover over dig

Den gamle klassiker. Du sover over dig. Du hører ikke vækkeuret. Eller også så hører du det, og så slukker du det bare. Eller måske bliver du ved med at trykke ”snooze”, indtil vækkeuret opgiver at få dig op. Selvom det er dejligt at blive liggende under dynen, så ved du, at det kun bliver værre af, at du får umenneskeligt travlt og skal styrte rundt for at kunne nå på arbejde. Hvis du ved, at du er den slags person, der har problemer med at komme op, har du sikkert allerede taget visse forholdsregler.

Du kan for eksempel sætte flere alarmer til, hvis én ikke synes at være nok. Et andet trick er at lægge din alarm langt væk fra din seng. Det betyder nemlig, at du skal have dynen af, og du skal op og stå for at kunne slukke alarmen. Når du så allerede er oppe, kan du jo lige så godt blive oppe. Et andet trick er også at lave en aftale med dem, du bor sammen med, om at banke på, hvis de ikke har hørt, at du er oppe endnu. Du kan også lave en aftale med venner om, at I ringer til hinanden for at vække hinanden hver middag – det er også en hyggelig måde at sige ”hav en god dag” til hinanden på.

  1. Cyklen er flad, bilen vil ikke starte, toget er aflyst og bussen dukkede ikke op

Forestil dig dette. Du er endelig kommet op, du har fået spist, fået tøj på, og du er endelig kommet ud af døren. Du kommer ned, springer op på cyklen og opdager til din store beklagelse, at cyklen er flad. Men det behøver ikke være en cykel, der svigter. Det kan være toget, der er aflyst, bussen, der ikke dukker op til tiden, eller måske bilen, der ikke vil starte. Her er det bedste råd i virkeligheden at trække vejret dybt, acceptere situationen – og naturligvis ringe til din arbejdsplads og sige, at du kommer for sent. Det næste

  1. Det står ned i stænger – det danske vejr, når det er bedst

Alt kan være nok så fredfyldt, når du vågner om morgenen, lige indtil du trækker gardinet fra og kigger ud af vinduet, hvor Danmark byder på noget nær en tropisk monsunregn. Du tænker ved dig selv, at det nok er gået over, efter du har været i bad og spist morgenmad, men du når knap nok at være uden for døren i et par sekunder, før du er drivvåd. Men her er der til gengæld noget, du selv kan gøre. Det er en god idé at følge med i vejrudsigten. Selvom den er langtfra præcis, så er det en god ide.

Sørg også for at have en god regnjakke og regnbukser i garderobeskabet – og det behøver slet ikke være grimt at se på. Du kan få det i flotte farver, i forskellige pasformer, regntøj til damer, til mænd, til hele familien. Når vi taler regntøj til damer, er der forskellige stile, pasformer, m.m., du kan prøve på for at se, om det er noget for dig. Så er det lige pludselig ikke længere så slemt at cykle en tur i regnen.

Hvad synes du om tjenesten?