Gør det selv

5 gør det selv projekter til hjemmet og haven

Der er rig mulighed i det gode vejr vi har for tiden til at gå i gang med et gør det selv projekt eller to. Det både føles godt og er super produktivt, samtidig med at det er en god investering, der øger værdien af din hjem på mere end én måde. Det kan desuden være en hyggelig oplevelse, hvis man kan inddrage flere familiemedlemmer, som sikkert gerne vil hjælpe til i bytte for mad og øl, sodavand og slik – danskere er ikke så svære at bestikke, når man først har fundet de svage punkter, der skal prikkes til, såsom flæskesteg eller grillmad. Her giver vi fem bud på gør det selv projekter til hjemmet og haven, du kan give dig i kast med, mens vejret stadig er godt.

Det første projekt du bør overveje at gå i gang med er et nyt køkken. Det gælder selvfølgelig kun, hvis du ikke i forvejen har et forholdsvis nyt køkken. Det er noget, der kan tage lang tid, men modsat mange andre gør det selv projekter kan du gøre det, selv når vejret begynder at blive koldere og vådere.

Et andet interessant projekt, denne gang et sted, som hverken kan siges at være inde i huset eller ude i haven, er en carport. Der er mange gode grunde til enten at skaffe sig sådan en eller lave den selv, men du bør jo nok lige overveje de udfordringer, der kan dukke op, samt om du reelt har brug for den. Mange med en bil kan have gavn af en carport og de fleste danskere har en bil, så det er højst sandsynligt også relevant for dig.

Hvis du har børn, så er et klatrestativ eller lignende altid en god ide. Der er mange ting du kan lave i haven til børn, så hvis et klatrestativ ikke lige passer ind, så kan du helt sikkert finde masser af inspiration ved at søge lidt efter det på nettet eller i en passende gruppe eller et indlæg på et af de efterhånden mange sociale medier.

Et noget mindre projekt er at male et værelse eller to. Du kan selvfølgelig gør det til et stort projekt ved at male alle værelser i huset samt murene uden på huset. Hvis det ikke er et stort nok gør det selv projekt, så kan du male borde, stole og hvad der nu ellers kunne trænge til et lag maling eller to.

Det sidste gør det selv projekt vi vil nævne i den her omgang er en sæbekassebil. Uanset om du har børn eller ej kan det være sjovt at lave en sæbekassebil – og køre om kap, hvis man kan lokke andre til at lave deres egne sæbekassebiler, men så kommer det nok til at blive til børn.

Hvad synes du om tjenesten?