5 knive du ikke kan undvære

Køkkenkniv

Køkkenkniven er køkkenets ”alt mulig mand”, dette skyldes at køkkenkniven er nyttig til stort set alle opgaver i et køkken. Køkkenkniven er habil kniv når det kommer til udskæring, hakning og filetering.
En af de normale karakteristikas ved køkkenkniven er at den har et tykt stykke metal mellem bladet og skaftet på kniven. Derudover er det også kendetegnende ved en køkkenkniv at den har en slags pude, som hjælper brugeren med at holde tommelfingeren på det rette sted, således at kniven og smutter ud af hånden på brugeren. Den typiske længde på en køkkenkniv ligger et sted i mellem 15 og 30cm. Det er vigtigt når man køber en kniv at man har taget længden på kniven med i sine overvejelser, da kniven naturligt bliver tungere jo længere kniven er, hvilket gør den sværere at kontrollere.

Urtekniv

Urtekniven er ideel til de mindre opgaver i køkkenet, hvor præcision og detaljerne er vigtige. Urtekniven er et godt supplement til køkkenkniven, da urtekniven nemt klarer de opgaver hvor køkkenkniven er for stor og upraktisk. Urtekniven har også den fordel at det er velegnet til at skrælle frugter og rodfrugter m.m.
Størrelsen på en urtekniv ligger naturligt i den knap så lange afdeling normal et sted i mellem 5-10cm.

Universalkniv

Universalkniven er en blanding af den normale køkkenkniv og urtekniven, hvilket gør den meget agil da den kan bruges til mange af de samme opgaver som køkken og urtekniven kan klare. Dette betyder også at længden på universalknive ligger i mellem køkken og urtekniven længdemæssigt ca. 12-20cm. Universalkniven er derfor ideel til de skære- og skrælleopgaver som hverken køkken eller urtekniven kan klare optimalt. Disse opgaver vil typisk være udskæring af salat, kål, agurker, løg og mindre kødstykker m.m.
Universalkniven er en populær kniv i mange hjem pga. de mange opgaver kniven kan klare, også er universalknive ofte også billigere end andre kokkeknive.

Filetkniv

Filetkniven er et uundværligt værktøj når en fisk skal fileteres, det er nemlig typisk til filetering af fisk hvor man bruger filetkniven. Filetkniven kendetegnes på dens smalle, tynde og spidse udformning dette sikre at kniven er fleksibel således at man nemt kan skille fiskebenene og kødet fra fisken.
Filetknive er typisk ikke særlig lange, da det typisk vil besværliggøre arbejdet at have en for lang kniv. Den normale længde på en filetkniv er derfor gerne mellem 10-15cm.

Jagtkniv

Jagtkniven er for alle jægere en uundværlig del at have med på jagt. De fleste jægere ved, hvor vigtigt det er at have en skarp og god kniv med på jagten. For jægeren handler det om at kunne aflive dyret på en så human og hurtig måde som muligt. Det går derfor ikke, hvis man står med en sløv kniv hvis man har anskudt et dyr og skal handle hurtigt og aflive dyret.
Et godt bud på et kvalitets brand inden for jagtknive vil helt klart være den amerikanske knivvirksomhed Gerber Legendary Blades, som har designet og udviklet den prisvindende Gator kniv som har været en bestseller i 25 år. Den ikoniske Gator linje har en velfortjent plads i Gerber imponerende historie.

Hvad synes du om tjenesten?