5 SCANDINAVISKE DESIGNER MÆRKER DU IKKE KENDER

mode

Er du modeinteresseret, har vi her lavet en artikel der handler om skandinaviske designs, som de færreste kender. Der er mange fede skandinaviske designere af lækkert tøj derude, som ikke er blevet mainstream og derfor ikke kendes af så mange.

Mange gange skal du finde nogle niche webshops der har specialiseret sig i lækkert tøj, for at opdrive disse mærker af mindre kendte danske designere, da de tit og ofte har bedre råd til at indlemme dem i deres sortiment end de store tøjkæder. På disse webshops finder du gerne en anderledes blanding af mindre kendte tøjmærker, som kun gør shoppen federe.

Et af de fede, men lidt ukendte danske mærker er Plus Fine. Det blev etableret tilbage i 2008, så et forholdsvist nyt brand må man også sige det er, og det har med rette fremtiden foran sig. Plus fine kører med 2 årlige udgivelser af kollektioner, nemlig forår/sommer og efterår/vinter, så følger du modebranchen nøje kan du holde øje med deres to årlige udgivelser, hvor der kommer lækkert tøj. De nye kollektioner fra mærket er navngivet efter et land og hvert produkt efter en by, som bruges til at afkode hvorfra inspirationen er hentet fra. En fed gimmick der tilføjer værdi i min optik, til deres produkter. De tilbyder meget konkurrence dygtige priser, så brandet henvender sig også til folk der ikke sætter meget af deres månedsløn af til tøj.

Et andet fedt dansk brand, der ikke er så kendt er Stina Goya. Det er startet i 2006 af danske Stine Goya. Goyas tøj er kendetegnet ved kontrastfulde, men dog blide farver. Hendes kollektioner er i dag at finde i over 90 lande, men der mangler dog det helt store gennembrud herhjemme endnu, vi er dog ikke i tvivl om at det nok kommer til at ske, med det fede moderne tøj de får sprøjtet ud af produktionen. Deres brand henvender sig især til den modeelskende kvinde med trang til et afslappet men stilet look.

Danwear er et dansk brand, som man nemt kan afkode af deres navn, der især har specialiseret sig i at producere overtøj. Overtøj til kvinder er deres helt store passion og de er rigtig dygtige til det. Der bliver produceret to årlige kollektioner, der passer til årstiderne. Det er meget vigtigt for Danwear at lave overtøj, som passer til kvinder i alle aldre, og det må man sige de har fundet et godt mix af. Danwear levere kvalitetskræseri og vi spår dem en stor fremtid, hvis de fortsætter deres flotte produktion af styles.

Coster copenhagen er et dansk trendy tøjmærke som især producere kjoler, bukser og jakker – og det gør de med bravour. Det ikke vildt kendte mærke i den generelle danskers viden, levere unikke looks med spændende mix af rå, feminin og klassisk styles. Pis Coster er kvinden bag brandet, og hun er eftersigende inspireret af den rå nordjyske natur og selvom hun oprindeligt er fra Nordjylland, navngav Pia brandet Coster Copenhagen for at kunne eksportere nemmere til udlandet.

Carla du nord er det sidste af vores fem mærker, som vi mener der ikke er mange af danskerne der kender. Det er som de andre et dansk mærke, da vi ønsker at sætte fokus på de mærker der er produceret af vore egne herhjemme i Danmark. Der ligges stor vægt på god kvalitet og flot design når der produceres tøj for Carla du Nord. Carla du Nord har en signaturfarve, som går igen i alle deres kollektioner. Stærk lime er at finde i alle deres kollektioner og giver et fedt tvist af genkendelighed. Du får et unikt design og høj æstetik og du er sikker på styles der holder i mange år, hvis du køber noget fra Carla du Nord.

Vi har her givet dig fem danske brands som vi mener kunne bruge noget mere opmærksomhed for danske modeinteresserede, og håber i kan få noget ny inspiration til nyt modetøj.

Hvad synes du om tjenesten?