5 ting du bør overveje, før du vælger efterskole

Det er en stor beslutning at sende sit barn på efterskole. Der er mange overvejelser, der er gode at gøre sig inden. Hvis du tager nogle af disse ting i betragtning, så kan det gøre det nemmere for dig at finde den rette efterskole til dit barn. Disse ting kan du lære om på efterskolernes aften.

1. Hvad er formålet med efterskolen?

Hvad er det egentlig, du ønsker at opnå ved at sende dit barn på efterskole? Er det fordi du ønsker, at dit barn får en bedre uddannelse? Er det fordi du ønsker, at dit barn får et bedre socialt liv? Er det fordi du ønsker, at dit barn får et bedre selvværd? Formålet er jo det vigtigste, så det er altså vigtigt at overveje inden du tager det endelig valg.

2. Hvilken type efterskole ønsker du?

Der findes mange forskellige typer efterskoler. Der er kostskoler, idrætsefterskoler, kunstefterskoler, musikefterskoler, kostskoler osv. Tænk over, hvilken type efterskole du er på udkig efter, for på den måde kan du finde en efterskole, der passer til dine ønsker og behov. Her skal du også undersøge hvilke valgfag, den enkelte efterskole tilbyder og om disse er noget, dit barn vil kunne lide.

3. Hvordan er undervisningen på efterskolen?

Hvordan er undervisningen på efterskolen? Er undervisningen af høj kvalitet? Er undervisningen tilpasset dine behov? Er undervisningen motiverende og udfordrende? Tænk over dette, inden du vælger efterskole, for på den måde kan du finde en efterskole, der passer til dine ønsker og behov.

4. Hvordan er omgivelserne på efterskolen?

Hvordan er omgivelserne på efterskolen? Er efterskolen beliggende i en smuk og afslappende natur? Er efterskolen beliggende i en spændende og udfordrende by? Her skal du jo være sikker på, at det er et sted, som du rent faktisk vil kunne komme til at trives i og om infrastrukturen tillader dig at eksempelvis komme til og fra med bus eller tog.

5. Hvad er dit budget?

Har du overvejet dit budget? Har du overvejet, hvordan du vil finansiere efterskolen? Vil du låne pengene eller har du dem allerede? Det er altid vigtigt at have styr på økonomien. Så undgår du at skulle låne penge, som du ikke har råd til at betale tilbage. Til sidst skal du tage en beslutning. Hvilken efterskole er den rigtige for dit barn? Hvilken efterskole vil være den bedste for dit barn?

Hvad synes du om tjenesten?