6 grunde til at Silkeborg er et turistmekka

Som de store hovedstæder i Europa; Prag, Budapest med flere, er den midtjyske by Silkeborg strategisk placeret omkring vand. Ja faktisk er byen grundlagt i et område, der er så tæt pakket med søer og vandløb, at det ligefrem er blevet et af de helt store kendetegn for byen. Hvert år valfarter turister fra nær og fjern til byen for at lade sig opsluge i de smukke omgivelser og den spændende kultur. Det er dog langt fra søerne, der som det eneste stjæler rampelyset. Her kommer 6 grunde til, at byen får så mange turister – og hvorfor den er det værd.

 

Labyrinthia

Er du frisk på at udfordre dig selv og din stedsans? Labyrinthia – Labyrinternes land er stedet hvor folk kommer, farer vild og har det skideskægt undervejs. Her finder du adskillige labyrinter i vidt forskellige former og farver. Er det 3D labyrinten der lokker? Måske frister vandlabyrintens velduftende roser? Eller skal kæledyret udfordres i hundelabyrinten? Valget er dit.

 

AQUA Akvarium & dyrepark

I det fascinerende AQUA er der både akvarium og dyrepark at komme efter, og parken går igennem ild og vand for at fremstille dyrene i så naturlige omgivelser, som muligt. Her får I jeres nysgerrighed pirret af oddere, kæmpemaller, krybdyr og meget, meget mere.

 

Kano & Kajak

Silkeborg ligger som nævnt midt i et helt igennem fantastisk landskab med natur og søer i læssevis. På grund af de mange muligheder for at komme til vandet, er byen et ægte paradis for tilhængere af kajak og kano. Hop om bord på en færdigpakket tur eller lej en kano og sæt din egen kurs.

 

Hjejlen

Hjuldamperen ”Hjejlen” er et ægte stykke verdenshistorie, og er nemlig verdens eneste originale kulfyrede hjuldamper, der stadig er i drift. Slå fødderne i dækket og tag på togt fra Silkeborg til Himmelbjerget eller se dit snit til at nyde en aftensejlads på de smukke Silkeborg-søer.

 

Mountainbikes

Bakkerne bølger gennem landskabet og træerne står tæt over de snoede skovstier. Med andre ord: Området omkring Silkeborg byder på de helt perfekte omstændigheder for mountainbike entusiaster i alle aldre. Det er bestemt ikke for sjov, at stedet betragtes som en af Danmarks førende mountainbike-destinationer. Spænd hjelmen og træd i pedalerne.

 

Silkeborg Ørnereservat

Har du set ”Ørnens Øje” og syntes også, at ham med rovfuglen var ret cool? Så er Silkeborgs Ørnereservat den helt oplagte mulighed for at komme tæt på de store fugle og se de professionelle falkonerer give den gas i et spektakulært rovfugleshow. Har du lyst til at se verdens største ugler? Så er det her stedet.

 

Man kan altså ikke helt snige sig uden om konklusionen, at Silkeborg har langt mere at byde på end sine (dog meget smukke) søer. For valfartende turister er byen og området omkring et rent mekka af oplevelser lige fra udfordrende labyrinter til rovfugle og kajaksejlads. Synes man ikke at der var noget fra listen som var det helt rigtige, kan man altid tjekke Silkeborgs officielle hjemmeside, hvor der er endnu flere spændende aktiviteter for hele familien.

Ny forrude er nemt at få fat i

Hvad synes du om tjenesten?