7 teknologier der har ændret vores dagligdag

Vi støder på moderne teknologi dag ud og dag ind, men det er ikke kun teknologien i vores egne hjem og på arbejdet, der har ændret dagligdagen de sidste årtier og århundrede. Vi kunne også snakke om den flere tusinde år gamle teknologi til langtidsopbevaring af mad, som primært består i at bruge en enorm mængde salt. Teknologi er et bredt begreb, men vi holder os mest til de moderne innovationer mens vi beskriver syv måder, de har indvirkning på vores dagligdag den dag i dag.

Den første måde teknologi nu til dags har indvirkning på vores liv er en af de simple ting i hverdagen, som de fleste af os nu tager for givet, men som i mange år har taget timevis i stedet for mindre end et minut. Vaskemaskinen er noget, de færreste ville bryde sig om at undvære.

En anden ting i hjemmet, som sparer os masser af tid og energi er noget, som får mere had end den burde. Der er ikke mange der kan lide af fylde en opvaskemaskine, men med lidt perspektiv er det nemt at se, at alternativet fører til en langt mindre bekvemmelig opgave. Det er ting som vaskemaskinen og opvaskemaskinen, der har ført til så store tidsbesparelser i hjemmet, at både far og mor kan arbejde.

Som nummer tre på listen har vi telefonen, som var et af de første skridt i globaliseringen. Der kommunikeres nu over hele verden med nærmest ingen forsinkelse, så uanset om du selv bruger en telefon eller ej, så har opfindelsen og udbredelsen af den teknologi stor betydning for den verden, du lever i.

Den fjerde ting er i samme boldgade i den forstand, at det også handler om globalisering. Internettet brugte i starten den samme bagvedliggende teknologi som telefonen, men på en innovativ måde, der senere gik i en anden ret, men på ingen måde er mindre vigtig i vores samfund nu til dags.

Her kunne vi nævne udbredelsen af kameraet, hvordan det blev digitaliseret og senere koblet mere eller mindre direkte op på internettet, men lad os springe direkte til mobiltelefonen som vi kender den i dag: smartphones. Vi har fordelene ved telefonen og kameraet koblet op til internettet, og så er det småt nok til at have med hvorend man går hen. Det har blandt andet betydning for censur og korruption i hele verden.

Som nummer seks har vi computeren, som måske burde være nævnt før smartphones, da det er endnu en af de bagvedliggende teknologier, der er absolut nødvendig for at smartphones kunne blive til. De er også en enorm del af vores dagligdag og bruges til underholdning såvel som arbejde, sikkerhed og meget andet.

Den sidste ting på listen er fjernsynet, som har hypnotiseret mange danskere og andre verden over til at slippe for smerte og nederlag ved at overbevise dem om, at et liv i sofaen er en god eksistens.

Hvad synes du om tjenesten?