Glad mand

Børnemøbler du skal vælge med ekstra omtanke

Der er mange ting, der er nødvendige at have, når man får et lille menneske ind i sit liv og hjem. Og mange af tingene er simple og lette at krydse af listen over ting, baby skal bruge nu eller inden for den nærmeste fremtid. Men nogle beslutninger bør du bruge lidt længere tid på end andre.

Når du skal finde møbler til børneværelset, har din personlige stil og smag selvfølgelig en stor indflydelse – og det bør den også have! Men vigtigst af alt er barnets behov, sikkerhed og komfort. Selvfølgelig skal møblerne også passe til dig som forælder, da du skal bære barnet fra a til b i de første mange måneder. Derfor er det vigtigt at finde nogle møbler, som er gode for både barn og forældre.

 

Valg af seng

Mens barnet er helt lille, er det vigtigt at sengens bund er godt oppe i højden, så du har nem adgang. Men som barnet bliver ældre, og begynder at få flere motoriske færdigheder, er det nødvendigt at bunden kan sænkes, så barnet ikke kan rulle udover kanten.

Selve funktionerne er vigtige for både dig og dit barn, men en anden og meget vigtigt ting for dit barn, er den madras der benyttes. Sørg for at vælge en, som giver god støtte og komfort, så dit barn får bedst mulig søvnkvalitet. Børn har brug for meget søvn, og derfor bruger de også en stor del af døgnet i deres seng. Derfor bliver det nødt til at være et sted, hvor det er behageligt at ligge.

 

Det rigtige puslebord

Med et lille barn, kommer du til at bruge rigtig mange timer ved et puslebord på bleskift, pludren og kvalitetstid. For at skåne din ryg mest muligt, bør du kigge efter et, som kan justeres i højden – her kan du eksempelvis finde et på Leander.com, i deres Linea by Leander serie, som hurtigt kan justeres efter den optimale arbejdshøjde, så den ikke kun er indstillet ordentligt til én person.

Derudover vil det også være en god ide at kigge efter et, som har høje sider, så barnet ikke har mulighed for at rulle udover kanten. Dit barn skal naturligvis være under opsyn, men en ekstra sikkerhed kan aldrig skade. Derfor er det også vigtigt, at du har, hvad du skal bruge indenfor din rækkevidde. Sørg for at det enten har hylder eller skuffer, som indeholder det du skal bruge.

 

Den gode stol

Når du leder efter en ordentlig stol til dit barn, er det første sted du skal starte en højstol. Den skal være høj nok til at bruge barnet i øjenhøjde med dig og spisebordet I sidder ved. Men det er også vigtigt at den er sikkert – det skal ikke være muligt for barnet, at skubbe eller sparke til bordet og dermed falde bagover. Og til en start skal det også gerne være en mulighed at kunne spænde barnet fast, så de ikke kan falde ud af stolen. På samme tid, kan det være en god ide at overveje, om en hynde til stolen er nødvendigt, for at give den bedst mulige støtte og komfort.

Hvad synes du om tjenesten?