Den moderne iværksætter – Sådan kommer du igang

Når du skal i gang med iværksætteri, er det selvfølgelig inden for det felt du er dygtig til, eller vil blive du skal starte inden for. Men hvad skal man bruge for at gå i gang.

Først og fremmest skal man bruge en virksomhed. Her skal der overvejes om det skal være en personligt ejet virksomhed med personlig hæftelse, eller om du skal lave et selskab. Her kan du lave en selskab som IVS, som er de nye iværksætterselskaber. Nogle vil måske mene at der er mange useriøse virksomheder blandt de mange IVS’er, da de kun koster 1 kroner at starte, og derfor er der mange uden den helt store økonomiske baggage der kan starte et selskab.

Derudover kan du jo starte et APS eller A/S som er noget dyrere, men mere reelle selskaber. Det er nok godt at tage en revisor eller advokat med på råd, så du finder ud af hvilken type af virksomhed du skal lave.

Dernæst skal du finde ud af hvor du skal have din virksomhed. Mange starter bare i de hjemlige lokaler, hvor man hører om rigtig mange iværksættere, der laver virksomheder hjemme i kælderen hos dem selv, eller hos mor og far, alt efter hvor gammel man er når man går i gang.

Men er du seriøs med din virksomhed og får du god succes fra start vil du hurtigt ud at skulle finde noget større. Dette er der mange måder at gøre på. Du kan kigge efter erhvervsudlejning som er meget populært hvis du eksempelvis er et firma med et par ansatte der bare skal bruge noget kontor plads. Så kan du finde masser af kontorpladser rundt omkring i landet som du kan leje, og på den måde finde dig god plads som er til at betale. Der er masser af kontorfælleskaber – disser har tit og ofte et rigtig godt sammenhold, hvor der mange gange også er god mad, frugt, drikkelse og meget andet. De fleste der får lejet sig ind i sådanne kontorlokaler er tit og ofte rigtig tilfredse med det, da de også passer godt i deres forretningside. Du kan finde en masse forskellige erhvervslejemål her – som viser dig en masse forskellige ejendomme du kan komme til, til gode priser. Der er også masser af købe ejendomme hvis du er mere til dette.

Er man andet end kontor skal man kigge efter andre typer af ejendomme. Først og fremmest er det vigtigt at afklare hvad man skal bruge lokalerne til.

Mange af de erhvervsejendomme der er til salg er også lageral eller lager til leje. Her kan man med sin virksomhed få lov at købe eller leje sig ind i forskellige lagerlokaler.

Du finder rigtig mange forskellige store lagerlokaler rundt omkring i landet. Der er især lidt uden for de helt store byer du finder de store lokaler, da de naturligvis kræver meget plads og i storbyerne betaler man meget pr. kvm. Hvilket ikke er lige så nødvendigt hvis man rykker et par kilometer ude fra de store byer, eller går noget længere ud på landet.

Starten på iværksætteriet kan godt være rigtig svær. Det første råd er naturligvis at få banken helt med på ideen fra start af, hvis du skal ud at låne penge. De fleste lidt større opstarter skal bruge nogle penge fra bank eller investor og her er det vigtigt at du har dem med på ideen i fulde drag, så der også er opbakning når du måske får en svær start, og skal bruge lidt penge. Derfor er det vigtigt at de tror på din ide – hvilket de helt sikkert gør, når du har fremlagt ideen på den bedst tænkelige måde.

Når du har stiftet din virksomhed er en af de første ting du skal have styr på, er i vores optik internettet. Lige gyldigt hvilken type virksomhed du, skal du i vores optik være til stede online. Derfor skal du have sat en hjemmeside op med tilhørende hosting. Skal du ikke sælge noget, men det skal blot være til info, er der mange unge studerende du kan få til at lave det for billige penge. Vi mener du skal være på nettet, da mange søger efter din virksomhed når du har været i kontakt med dem.

Hvad synes du om tjenesten?