Dette skal du være opmærksom på, når du køber nyt køleskab

Køleskabet er den klart mest nødvendige hvidevarer, det er i køleskabet, at livets nok største nødvendighed maden bliver opbevaret. Uden et køleskabet vil det være rigtig svært at opbevare fødevarer i længere tid, uden at fødevarerne bliver dårlige og dermed skadelige for dit helbred. Køleskabe findes i mange forskellige typer af forskellige størrelser og former i mange prisklasser. Der er nogen ting, du skal undersøge, inden du erhverver dig dit nye køleskab. Du skal tjekke, hvilket størrelse køleskab du skal bruge, og hvor meget det skal rumme indretningen og funktionerne i køleskabet som hylder, der kan reguleres eller hylder, der er lavet til vine, flasker osv., og du skal tjekke energiforbruget, som køleskabet bruger.

Det kan være svært for mange husstande at finde det helt rigtige køleskabe, og derfor går mange blot efter gode køleskab tilbud men her kommer der en guide ti dig når du køber et nyt køleskab.

Køleskabets kapacitet

Køleskabe findes i mange former og størrelser fra helt små såkaldte minikøleskabe til kæmpe amerikanerkøleskabe, der kan indeholde store mængder af fødevarer. Det er vigtigt, at du overveje, hvor meget dit køleskab skal kunne indeholde, inden du går ud og erhverver dig et nyt køleskab, fordi det må hverken være for stort eller for småt. Hvis du går ud og køber et for småt køleskab, får du svært ved at kunne opbevare de resterende fødevarer, der ikke er plads til i dit for lille køleskab og det bliver sværere for køleskabet at køle et fuldt køleskab. Hvis du køber et for stort køleskab, står det blot og spilder unødigt strøm, som både koster penge og skader miljøet. Det er også vigtigt at overveje, hvilket størrelse køleskab, dit køkken kan indeholde, om der er plads til det, kan monteres og installeres.

Indretning og funktioner

Når du går på jagt efter et køleskab, har du nok oftest et billede af, hvordan du synes, at køleskabet skal se ud indeni, samt hvilke funktioner det skal indeholde. Indretningen i køleskabe kan være mange forskellige alt efter, hvordan hylderne indeni er placeret, samt hvor mange der er, og hvor stort kølskaber er. Nogen køleskab har også den indretningsegenskab, at du selv kan flytte rundt på hylderne, så du kan sætte dem, således at du selv lyster det. Køleskabe har også mange forskellige funktioner alt efter, hvor dyrt og hightech et køleskab du har købt. Køleskabet kan eksempelvis indeholde et frysesystem, der holder temperaturen på præcist 0 grader hele tiden, et Air-fresh system, der reducerer lugt og mindsker risiko for, at lugen trænger ind i de forskellige fødevarer, således at de forbliver friske igennem hele opbevaringstiden. Mange moderne køleskabe har også en vand- og isterningefunktion hvor du kan tappe køligt vand samt isterninger direkte fra køleskabet.

Energiforbrug

Det første råd, jeg vil komme med, med henblik på energiforbrug og køleskabe, er, at hvis du ejer et gammelt køleskab, så skaf dig af med det, og køb et nyt, moderne køleskab. Gamle køleskabe er kendt som de værste energisluger, de gamle køleskabe bruger enorme mængder af energi i forhold til nye moderne, der sparer dig for en kæmpe strømregning. De nye, moderne køleskabe er inddelt i forskellige energiklasser fra A til A med tre +’er efter hvor meget energi det enkelte køleskab bruger. Energivenlige køleskab er både godt for dig og din pengepung, da det sparer dig for store strømregninger, men ligeså nævneværdigt er det, også at det skåner miljøet, hvilket er et meget moderne emne lige for tiden. Et andet godt råd til at spare på energiforbruget er at anvende et så småt køleskab som overhovedet muligt. Køleskabe bruger, ligesom alle andre hvidevarer og elektroniske ting mere strøm desto større de er.

Type af køleskab

Der findes en del forskellige typer af køleskabe. Inden du erhverver dig et køleskab, er det en god ide at finde ud af hvilket type køleskab, som passer bedst til jer og jeres køkken. De forskellige typer af køleskab er fritstående- og integreret køleskab. Det fritstående køleskab, er et køleskab der står frit i køkkenet uden at se grimt ud, det kan placeres, lige hvor det ønskes i hele køkkenet. Indbygningskøleskabe bliver placeret i et standardkøkkenskab og går derfor næsten i et med køkkenskabene.

Lydniveau

Det er vigtigt for mange mennesker, at deres køleskab ikke larmer alt for meget. Køleskabet er ofte placeret i køkkenet, hvor folk både opholder sig meget, samt spiser deres middage, og derfor er du ikke særlig interesseret i for meget irriterende støj fra dit køleskab.

Hvad synes du om tjenesten?