Kører du rundt i en Chevrolet Matiz, Ford Mondeo, Honda Civic, Opels Vectra eller en Opel Zafira er der en stor risiko for at din bil brænder sammen, især på de lange strækninger som fx på den tyske autobahn.
Men så spørger man sig selv om det kan passe med så relativt dyre biler? Og hvis det passer hvad er der så galt med dem?
Hvad går der galt?
Svarene skal generelt findes i bilernes elektronik. De fleste biler der bryder sammen i dag er på grund af en fejlkode i elektronikken, og det er jo lidt specielt da man burde tro at det omhandlede noget med motoren eller nogle af de andre store komponenter der holder bilen kørende.
Men nej, i dagens Danmark er det så små ting som en programmeringsfejl der kan få disse dyre biler til at bryde sammen.
Fejlen ligger i elektronikken
Og så skal man jo også til at tænke over at hvis fejlen ligger i elektronikken så kan man jo ikke afgrænse disse ovenstående hændelser, til kun disse biler men at det ligeså godt kunne være et hvilket som helst andet bilmærke i en hvilken som helst prisklasse.
Der er ikke noget at sige til at mekanikeruddannelsen på et tidpunkt vil kunne sidestilles halvt med en elektrikeruddannelse da nutidens biler mere skal resetes end de skal svejses eller have skiftet nogle dele.
Problemet ligger i programmeringen
Det store problem i hvorfor dyre biler bryder sammen må da ligge i deres måde at programmere disse biler og de skulle måske overveje at få ansat nogle mere kvalificerede i disse stillinger så de dyre biler kan komme op på højde med de billige.
Så derfor kan du i dag ikke regne med at din bil ikke bryder sammen bare fordi den har været dyr, du kan til gengæld heller ikke være sikker på at den ikke gør hvis den har været billig.
Billige biler som ikke bryder sammen
Det kan ikke lade sig gøre at finde en bil der ikke kan risikere at bryde sammen men der findes bestemt nogle der er mere eller mindre udsatte end andre.
Golf:
Her er en af de første jeg vil lægge vægt på en Golf. Golfen dør aldrig, og det er næsten uanset hvor gammel og hvilken model man køber, det er simpelthen en af de mest robuste biler på markedet. En gammel Golf vil du altid kunne starte også selvom den har holdt en hel vinter på parkeringspladsen.
Toyota:
Den næste jeg vil nævne er Toyota. De fleste kender mærket for deres familiebiler og det siger jo lidt sig selv at når bilen skal transportere hele familien Danmark rundt herhjemme og ude i verden er det et krav at den skal være meget pålidelig. Og det er den bestemt også da det er meget sjældent at man ser gamle som nye Toyotaer brænde sammen.
BMW:
Ind på listen kommer selvfølgelig også BMW. Her gælder det også gamle som nye BMW’er at de har en stor pålidelighed og at det er en bil du kan regne med på lange ture. Mærket i sig selv er også fremhævet som et af ”de gode” mærker i de fleste medier og det støtter jeg bestemt op omkring.
Audi:
Audi er også en god bil og have i forhold til pålidelighed dog ikke ligeså god som de tre andre. I Audi rækken er det mest de biler der er blevet produceret inden for de sidste 10 år der har den største pålidelighed så det vil sige at du skal ikke ud og investere i en helt gammel traver, da pålideligheden her ikke er noget at råbe hurra for.
Det var de mest pålidelige mærker ”i min optik” men der findes helt klart mange flere så hvis de oplistede ikke er biler der passer dig, så skal du bestemt lede videre.
Kilde: Cm-carparts.dk