Vildmarken

Eventyr i vildmarken

Du mærker stilheden. Du fornemmer den lette brise. Du holder tungen lige i munden, koncentrerer dig og tænker kun på at fokusere. Dit fokus er kun på én ting i dette øjeblik. Det handler om at ramme – ramme plet. Du elsker denne tid på året, hvor jagtsæsonen går i gang. Følelsen af at komme ud i det fri, ud og mærke livet og friheden – ud og skyde jagtsæsonen i gang. Måske er du generelt meget begejstret for udelivet og den skandinaviske natur, som bestemt er noget helt unikt. Jagtglæde er en måde at forføre naturen på, når den friske luft og den unikke stemning sender de fedeste jagtfornemmelser igennem kroppen. Kender du følelsen? Jagtglæden. Følelsen af at være til stede i nuet. Er du bidt af jagt, så fangede vi måske din interesse? Måske er du jæger, måske drømmer du om at tage jagttegn? Det er i hvert fald aldrig for sent. Hvad der dog er ganske essentielt for at skabe den bedste jagtoplevelse er, at du er udstyret med det helt rigtige grej og tilbehør. Et rigtig godt sted at starte er at anskaffe dig det helt rigtige jagttøj.

 

Nutidens jægere

Vi lever i en luksuriøs og moderne tidsalder, hvor det ikke længere er nødvendigt at gå på jagt, som det var førhen. Det er ikke længere en nødvendighed for at overleve. Vi har altså mulighed for at købe det hele nede i supermarkedet, hvor diverse former for kød findes nede i køledisken. Aldrig har det været så nemt, som det er i dag. Derfor er de fleste jægere i dag som udgangspunkt hobbyjægere. Vi går på jagt frivilligt, fordi det er en hobby, og ikke fordi det er en decideret nødvendighed.

 

Har du styr på begreberne?

Måske kender du de forskellige begreber, der findes, når vi snakker jagt. Det gør du helt sikkert, hvis du er jæger, men vi vil alligevel lige opsummere dem her. Jagt udøves af forskellige formål. Først og fremmest kan vi nævne sportsjagt, som er skydning udelukkende for fornøjelsens skyld. Derudover findes den såkaldte trofæjagt. Her er formålet altså at skyde for at skaffe et skind, et gevir, et hoved eller lignende. Herefter kommer den helt klassiske grund til at gå på jagt, som er det vi kalder subsistensjagt. Denne form for skydning har udelukkende til formål at skaffe kød, hvilket i gammel tid var nødvendigt for at brødføde familien. Til sidst findes den såkaldte reguleringsjagt. Reguleringsjagt handler om at udrydde skadedyr. Grundene til at foretage en sådan regulering kan bl.a. være for at forebygge sygdomme forårsaget af høje vildtbestande, og derfor kan det være en nødvendighed at skære ned på mængden af dyrene. De helt klassiske jagtarter betegnes helt enkelt som vildt. Vildt kan både være pattedyr eller træk- og standfugle.

 

En federe jagtoplevelse

Beklædning er en central del, når vi snakker jagt. Som jæger er du helt sikkert allerede klar over, hvor vigtig denne del er, når du går på jagt i det fri. Behovet for typen af beklædning handler i særdeleshed om, hvilke årstider man går på jagt på. Hvis der er noget, der kan ødelægge jagtoplevelsen – og måske også koncentrationsevnen, så er det, hvis man ikke kan holde varmen. Det forkerte valg af jagttøj kan hurtigt gå hen og blive en kold fornøjelse, og derfor er det altså værd at prioritere at have det helt rigtige tøj på plads. Beklædningen skal desuden være komfortabelt, så du er sikker på at føle dig godt tilpas. Udover at tøjet er relevant i forhold til temperaturerne, så er det også vigtigt, at tøjet er designet til formålet. Jagttøj er som udgangspunkt altid designet i naturlige jordfarver, der får dig til at gå i ét med naturen. Desuden fås jagttøj både med og uden camouflage. Kategorien omfatter både overtøj, regntøj, jakker, bukser, veste, skjorter, handsker mm. Mangler du nyt udstyr, eller trænger det gamle til fornyelse? Så anbefaler vi at tjekke mulighederne ud, så du ikke går på kompromis med jagtoplevelsen i sin helhed.

Hvad synes du om tjenesten?