Gode råd hvis du skylder penge til højre og venstre

Det er alt for let at opbygge sig en gæld nu om dage. Aldrig før er vi blevet bombarderet med så mange reklamer og “virkeligt gode tilbud der kun gælder lige nu!”. Der er fristelser overalt, og det kan være svært at holde forbruget indenfor den løn man nu engang tjener. Det gør det heller ikke bedre, at det er blevet lettere at låne penge end nogensinde før. Nærmest alle butikker tilbyder efterhånden at man kan afbetale alt fra fjernsyn til toiletsæder i 6, 12 eller endda 24 måneder. Vi ser telefoner blive solgt til 1 krone, og selvom vi godt ved det selvfølgeligt ikke er sådan verden hænger sammen, så er det alligevel lidt for fristende til at vi altid kan stå for det. Jo mere pressede vi er økonomisk, jo mere har vi også behov for et afbræk fra den pressede hverdag. Det betyder ofte, at vi ender med at bruge penge vi ikke har for at føle os lidt ovenpå for en kort stund.

Hvis du er et af den moderne verdens ofre i den sammenhæng, så tag at læse videre her. Vi har samlet nogle gode råd til dig, der er blevet fanget af gælden og ikke kan se en vej ud af det. Hvis du skylder penge til højre og venstre skal du tage at gøre noget, før det er for sent.

Et spørgsmål vi ofte hører fra folk, der selv har lavet lidt research omkring gæld er: “Hvordan får man gældsernæring”. Det, at du har sat dig og undersøgt sagerne selv er et rigtigt godt tegn. Det betyder at du ikke har kastet håndklædet i ringen endnu, og stadig kigger efter muligheder. Gældsernæring er helt sikkert en mulighed du skal holde dig for øje, men tro ikke at det er din eneste udvej. Der skal nemlig en del til for at kunne modtage gældsernæring, da de fleste har andre måder at komme ud af gælden på. Tag derfor et godt kig på din eksisterende gæld og overvej om der er andre muligheder. Kan du ikke selv se andre muligheder, så må du have fat i en gældsrådgiver lige nu. En rådgiver med speciale i gæld kan ofte finde muligheder vi ikke selv kan se, og hvis det fejler så kan de rådgive dig om hvordan du får ansøgt om gældsernæring.

Du bør selvfølgelig stoppe helt og aldeles med at optage nye lån. Hvis din telefon går i stykker, så spørg blandt familie og venner om du kan låne en af deres aflagte telefoner, fremfor at falde for 1 kr tilbudene. Du får ikke den nyeste model, men du får noget der virker – og graver ikke dig selv ned i et endnu dybere hul. Se desuden om du kan sælge ting du ikke har strengt brugt for. Det er dejligt let at sætte ting til salg på sider som Den Blå Avis og Gul og Gratis: du tager et par billeder med telefonen og skriver en kort beskrivelse.

Opvaskemaskiner du hellere må se

Hvad synes du om tjenesten?