Couchsurfing

Couchsurfing - Gratis overnatning rundt om i verden

Couchsurfing

Hjemmeside: couchsurfing.com

Område: Hele verden

Pris: Gratis profiloprettelse og oftest gratis overnatning.

Brug: Couchsurfing giver dig mulighed for at opleve verden på en billig og spændende måde. Du finder en vært og aftaler, hvor mange nætter du må overnatte. Tjenesten giver dig mulighed for at møde nye mennesker og anderledes kulturer. Husk dog at vær fornuftig, når du vælger en vært.  

Deleøkonomi er en del af den nyere verden, den vender op og ned på vores rejsevaner og er samtidig en mere miljøvenlig måde at rejse på. En af disse eksempler er, Couchsurfing.

Couchsurfing er en mulighed for overnatning, når man rejser rundt i verden. Konceptet er et internationalt socialt netværksplatform, som har til formål at skabe kontakt mellem rejsende og frivillige værter. Det er gratis at være medlem og anvende Couchsurfing, både som rejsende (surfere) og værter (hots). Udover gratis overnatning på en sofa, en seng eller på gulvet hos en fremmed, bygger konceptet også på det sociale aspekt. Muligheden for at møde andre mennesker, lære nye kulturer at kende og få en på opleveren - noget udover det sædvanlige. De frivillige værter får ligeledes mulighed for at lære nye mennesker at kende, de åbner og deler deres hjem og liv med fremmed, hvorpå begge parter kan blive inspireret og lærer nyt af hinanden.

Couchsurfing gratis overnatning
Couchsurfing gratis overnatning
Couchsurfing gratis overnatning

Selvom der er mange gode sociale aspekter, er der dét, som flere snakker om, sikkerheden omkring at overnatte hos en fremmed. Virksomheden, Couchsurfing, har fra start udtalt, at de ikke står inde for sikkerheden omkring overnatning via deres platform. Ansvaret og sikkerheden er op til brugerne selv. Der har desværre tidligere været negative oplevelser, som tyveri og lignende sager, både for de rejsende, men også for de som frivilligt vælger at åbne deres døre for helt fremmede mennesker. Herpå er det kun respekten og tilliden mellem mennesker, som giver sikkerhed for en god oplevelse og tryg overnatning.

Couchsurfing platformen har et system, hvor man som rejsende eller som vært kan give hinanden feedback efter en overnatning, og på denne måde skabe mere tryghed og validation af brugerne. Alle brugerne har en profil med deres personoplysninger, referencer fra andre brugere og hvis man vil, verifikation af ens adresse, telefonnummer og betalingskort. Dette skal også være med til at skabe større sikkerhed og tryghed blandt brugerne. Couchsurfing består dog ikke kun af negative oplevelser, men i langt større grad af positive, begge aspekter skal selvfølgelig overvejes inden du rejser ud og oplever verden.

Couchsurfing har hvert år ca. 400.000 forskellige overnatningsmuligheder og 4 millioner rejsende surfere fordelt i hele verden. Så hvis du er klar på at opleve verden, så pak tasken og rejs ud, mød nye spændende mennesker og fremmede lokaliteter med gratis overnatning.

“Good to get know new people”
Franky, Budapest - Trustpilot

Sådan gør du
Du opretter en profil på Couchsurfing.com, enten som rejsende surfers eller som frivillig vært og udfylder kriterierne. Efterfølgende kan der søges efter steder du vil bo, hvis du rejser rundt og find din vært for din næste overnatning. Enkelt og ligetil.

Andre i samme kategori

Hvad synes du om tjenesten?