Ta det

Ta' det - Gratis ting, få glæde af det andre smider ud

Ta' det

Ta' det

Hjemmeside: Tadet.dk

Område: Hele Danmark

Pris: Gratis

Brug: Ta' det er en app, hvor du kan finde gratis ting i dit nærområde. Du kan også selv ligge ting op, som du mener andre kunne få glæde af.

Et opgør med smid-ud kulturen. Kan man med gratis ting gøre verden et bedre sted? Det mener skaberne af Ta’ Det.

Ta’ Det er Rasmus Thudes, Mikkel Mørchs og Jamie Neuberts hjertebarn. Konceptet er baseret på et ønske om en app, der kan skabe mere lighed i verden, mere tillid blandt mennesker og støtte op om fællesskabet. Måden hvorpå dette, ifølge skaberne af Ta’ Det, opnås, er ved at skabe en platform hvor brugere kan finde gratis ting, eller give ting videre gratis.

Udover den humanistiske ideologi omkring ligeværd og fællesskab, gør Ta’ Det også op med brug-og-smid-ud forbrugerkulturen. Frem for at lade et næsten nyt produkt gå til spilde som affald, når det erstattes med et helt nyt, opfordrer konceptet i stedet brugeren til at finde et nyt hjem til de erstattede produkter. Derved forlænges det erstattedes produkts leve- og brugstid, en ny ejer får glæde af det gratis, og på lang sigt skånes miljøet ved at begrænse overproduktion- og forbrug.

Rasmus Thude m.fl. deltog i 2016 i Løvens Hule på DR1, hvilket førte til en kapitalindsprøjtning på 200.000 kr. fra løverne Christian Stadil og Birgit Aaby. Ligesom skaberne, mener løverne at en app med gratis ting, er et skridt mod en bedre verden. Et lille skridt. En karma-app.

Ta' det
Ta' det
Ta' det

Hvordan virker det?
Som nævnt er Ta’ Det en markedsplads for gratis ting. Applikationen fungerer på samme måde som DBA og Gul og Gratis, med undtagelse af at der søges på radius frem for specifikke produkter. Og alle ting er gratis. Appens fokus på at give ting gratis videre, frem for at smide ud, mindsker udvalget og til dels kvaliteten på udvalget af ting. Men ved en søgning i Aarhus, er det stadig muligt at finde både gratis møbler og gratis køkkengrej i stor stil.

Det er muligt at søge i en radius op til 300 km. fra din position, og applikationen er gratis at downloade fra Google Play såvel som App Store. Når appen er downloadet er den ligeledes gratis at bruge - om du søger gratis ting eller ønsker at give gratis ting videre. For at undgå ubehagelige situationer ved de mest populære ting på Ta’ Dets markedsplads, er det i appen indbygget et kø-system og en chat-funktion der sikrer optimale betingelser for en gnidningsfri handel.

Ta’ Det kæmper en kamp der bestemt er værd at kæmpe: kampen om en bedre verden og bekæmpelsen af brug-og-smid-ud kulturen. Så meld jer under fanerne og ta’ del i kampen og få nogle gratis ting med på vejen.

Andre i samme kategori

Hvad synes du om tjenesten?