Kviklån penge

Husk selvforkælelsen som studerende

Nu har jeg selv været studerende i mange år, og man glemmer nogle gange sig selv i bøgerne og forelæsningerne. Derudover er pengene knappe på SU, og man skal for det meste spare, hvor man kan.

 

Det er dog ærgerligt, for det er tit selvforkælelsen, der giver os et ekstra boost i hverdagen. Selvforkælelse behøver dog ikke nødvendigvis at være dyr – man kan sagtens budgettere sig frem til at have råd. Jeg giver her et par tips til, hvordan du kan selvforkæle dig selv som studerende.

 

Læg en dag af til at lave ordentlig mad

Én gang om måneden burde du lave god mad til dig selv. Om det så er burger eller tofu, du bedst kan lide, så er det vigtigste bare, at du laver noget, som du synes er vildt lækkert. Samtidig burde det kunne lade sig gøre at lægge en 20-30 kr. til side en gang om ugen, så du har et lille budget til at give den ekstra gas med på en dag i den sidste uge. Specielt hvis du lægger en madplan med budget, burde dette kunne lade sig gøre.
Personligt, synes jeg, det er en super god måde at forkæle sig selv på. Mad gør glad, som jeg siger. Der er selvfølgelig nogen, der ikke synes, det er så sjovt at lave mad til sig selv, men så prøv at tjekke en af de andre ideer herunder.

 

Dyrk sport

Nu tænker du, at selvforkælelse da ikke inkluderer at blive forpustet. Jeg er dog uenig. En god fodboldtræning eller tur i fitness udløser hormoner som dopamin og serotonin, som er gode for bl.a. vores humør og koncentration. Hvis jeg har givet alt, hvad jeg kan under en træning, så føler jeg altid en følelse af lettelse og velbehag bagefter. Derudover har jeg så heller ikke så dårlig samvittighed over at smide mig i sofaen og se Netflix, når jeg kommer hjem.
Jeg ved selvfølgelig godt, at hverken sport eller fitness er billigt, men igen kan det hjælpe at lægge et budget, så man ved, hvordan man prioriterer sine penge. Derudover skal det jo ikke nødvendigvis koste at dyrke motion. En løbetur i skoven er jo også motion og udløser lige så vel de rigtige hormoner.

 

Køb en ting

Her er der brug for, at du budgetterer ordentligt, hvis du normalt har et lidt stramt budget. Det er dog stadig en stor motivation for mange at have en gulerod for enden af vejen. Det kan være en lækker snack, når du har læst det, du skulle. Det kan også være en større ting, når du har overstået et semester. Du kan f.eks. lægge et lille beløb fra til dig selv hver måned, som du ved, du må bruge på en lækker bluse eller en flot vase. Du kan fortælle dig selv, at når du har gennemført din sidste eksamen, så må du bruge de opsparede penge på den ting, du har valgt, de skal bruges på.

 

Det her var bare et par af min personlige tips til selvforkælelse. Der er mange forskellige måder at gøre det på, og det vigtigste er egentlig, at du gør de ting, som gør dig tilpas. Om det så er at tage hjem til familien og spise eller gå en tur med kæresten, det er sådan set ligegyldigt – bare du husker dig selv.

Hvad synes du om tjenesten?