Huskelisten til vandreturen – Top 10 liste

Når man skal lave en huskeliste er det en god ide først at gøre sig bekendt med hvor vovet vandreturen skal være. Der er jo forskellige behov i forhold til om man er rutineret eller nybegynder. Så i min liste vil jeg prøve at finde nogle ting som passer både til nybegynderen og den rutinerede.

  • Soveposen.

Soveposen er en af de vigtigste ting at huske at få med. Jeg vil her anbefale dig/jer at købe en af ordentlig kvalitet som kan holde til vejret, da det jo som oftest bliver meget koldt om natten.

  • Liggeunderlaget.

Liggeunderlaget kommer som nummer 2 efter soveposen da det også er en god ide at investere i noget ordentligt at ligge på. Du skal især tænke over kvaliteten hvis du vil ud på de mere vovede vandreture hvor det godt kan blive besværligt at finde et jævnt stykke jord at slå dit telt op på, i denne situation kan kvaliteten virkelig mærkes.

  • Rygsæk. 

Uanset hvad så er det altid en god ide med en god rygsæk når man skal ud og vandre, da det er vigtigt at ens ting er pakket så godt sammen at de næsten ingenting fylder. Her vil jeg anbefale alle at købe et eksemplar af ordentlig kvalitet, da det skal være en ordentlig en der ikke ødelægger din ryg.

  • Boxershorts/Underbukser.

Jeg vil anbefale at man tager godt med underbukser med på vandreturen og hvis jeg skal give et råd specifikt til drenge er det en god ide både at medbringe boxershorts og nogle billige underbukser da det altid er en god ide med et dobbelt lag i tilfælde af dårligt vejr. Til piger er det en god ide eventuelt at købe nogle uld underbukser til at have uden over de almindelige.

  • Sokker.

Når vi nu er i tøj kategorien vil jeg stærkt anbefale at man medbringer masser af sokker. Her vil jeg sige at man skal vægte kvaliteten højt da en vandretur tager meget hårdt på fødder der ikke er vant til at gå så meget. Så køb sokker af god kvalitet og husk at købe både tykke og tynde af slagsen.

  • Trangia køkken. 

Et Trangia køkken kan stærkt anbefales da det er en rar måde at lave mad på i det fri. For dem der ikke ved hvad det er, kan jeg fortælle at det er et lille mini køkkensæt. Dette er specielt en fordel at have med på vandreturen da det kan pakkes sammen så det fylder meget lidt, og så bliver der også ekstra plads til den øvrige oppakning.

  • En god kniv. 

En god kniv er noget af det vigtigste man kan tage med på al slags vandretur. Her findes typer af forskellig slags og jeg vil bestemt anbefale dig/jer at købe en sådan i en Outdoor butik hvor de virkelig har styr på hvad du har brug for ud fra dit behov.

  • Vandrestøvler. 

Noget helt centralt i vandreverdenen er et par gode vandrestøvler. Du må endelig ikke tænke at du godt kan tage ud og vandre i sandaler eller kondisko, da de ikke er lavet til det pres de bliver udsat for på lange vandreture. Derfor vil jeg også her anbefale dig at kontakte en Outdoor forhandler for nogle lækre vandrestøvler.

  • Regnslag.

Et regnslag er super godt at have med, både på grund af funktionen men også på grund af at det kan rulles sammen så det næsten intet fylder i rygsækken og det derfor ikke kommer til at tynge dig i vandringen.

  • Flecetrøje og en god vindjakke.

De sidste par ting der er gode at få anskaffet er en flecetrøje og en god vindjakke da begge dele er fantastiske at have med på vandretur.

Nu vil jeg mene at du er klar til en vellykket vandretur, bortset fra at der ikke her er nævnt noget med madvarer og vand men det gik jeg ud fra gav sig selv. Jeg vil dermed ønske dig/jer en rigtig god tur.

Hvad synes du om tjenesten?