Ta' det

Polo T-shirten før og nu

Den ikoniske krave og det genkendelige snit holder stadig. Den er favoritten blandt alle mænd – unge som gamle. Der er naturligvis tale om polo T-shirten. Den er stadig det sikre hit hvad enten din stil er enkel eller moderne, for den udstråler stil og sans for mode. Med dens fantastiske historie og behagelig pasform forstås det tydeligt, at den er blevet til én af nutidens udødelige klassikere.

 

Historien bag

Opfinderen bag den moderne polo T-shirt som vi kender i dag, var den franske tennislegende, Jean René Lacoste, som både var yderst talentfuld og også ekstrem populær i 1920´erne.

Ligesom polo-sporten, var tennisbeklædning på den tid upraktisk og bevægelseshæmmende. Det var mode før funktionalitet. Langærmede skjorter med stivet krave, hvor spillerne måtte rulle ærmerne op, lange bukser og slips. Men mens sporten udviklede sig og blev mere konkurrencepræget, ledte spillerne efter måder, hvorpå de kunne opnå en fordel i forhold til konkurrenterne.

Dette resulterede i at Lacoste udnyttede den omtale han fik som verdens bedste tennisspiller og han lancerede et alternativ, der opfyldte hans egne behov for tennisbeklædning.

Han så bort fra trenden med de oprullede ærmer og lavede en kortærmet model, uden den stive krave og med “tennis-tail”, dvs. den ekstra længde på ryggen og han anvendte brugen af pique bomuld teknologien, der gjorde trøjen både mere holdbar og vigtigst af alt åndbar.

Lacoste bar den nye hvide trøje da han vandt US Open Championship i 1926 og den nye stil skabte en sensation, der hurtigt blev kopieret af andre medspiller og andre sportsgrene, herunder polosporten. 

Den berømte krokodille som er synonym med Lacoste blev til, da René Lacoste indgik et væddemål om, at hvis han vandt en bestemt kamp, ville han få en krokodilleskindstaske. Han vandt og blev derpå kaldt “Krokodillen”.

 

Nutidens polo T-shirt

I dag er det ikke kun den klassiske hvide polo T-shirt med den ribstrikkede krave og 3-4 knapper i halsen, der sælger.

Afhængig af hvad moden byder på kommer polo T-shirten i dag i alle mulige farver og variationer. Den laves som langærmet, stribet, printet og ikke mindst med tryk, logo eller batch.

Nogle designs overlever blot én enkelt sæson, mens andre bliver så efterspurgte, at de fortsætter ind i den efterfølgende. En ting er dog sikkert, den klassiske ”hvide” med de korte ærmer, kan man altid få.

Udover de forskellige udtryk er der også kommet stor fokus på udvalget af de størrelser polo T-shirten udbydes i. Flere tekstilvirksomheder har både polo t-shirt og almindelig T shirt til store mænd, som en fast del af deres sortiment og af dem, der har specialiseret sig i plus size kollektioner sælges polo T-shirt og almindelige T-shirt i store størrelser op til en størrelse 8XL.

Faktum er, polo T-shirts til mænd går aldrig af mode. De er retro, casual, ikoniske og utrolig nemme at style. En udødelig klassiker som alle mænd burde have en god stak af i garderoben.

Hvad synes du om tjenesten?