Chef

Sådan Bliver du en Fantastisk Leder

Hvilken type leder vil du gerne være? Hvordan, og hvorfor, tror du, at du kan have en positiv indflydelse på folk? Hvad gør dig anderledes, på en positiv og meningsfuld måde? Er du klar til at investere tid, energi og ressourcer i at blive den bedst mulige leder du kan være? Selvom du har svaret absolut ja, til alle de spørgsmål, er der stadig risiko for, at du ikke får det gjort. Hvis du derimod er klar til at forpligte dig til disse ting, og love det højt og helligt, så vil du blive en af de sjældne personer, som bliver en meningsfuld og effektiv leder i dagens Danmark. Vi ser desværre  en betydelig mangel i ægte lederskab nu om dage, og vi kunne komme langt hvis alle danske ledere tog et foredrag om ledelse. Hvis du er klar, villig og fuldt engageret, så lad os undersøge hvordan du bliver en fantastisk leder!

 

  1. En af dine vigtigste opgaver er at genere goodwill. Vi hørte ofte behovet for, at effektive ledere kan generere goodwill, men hvad betyder det helt præcist? Et af kernekoncepterne er altid at love mindre, end man så rent faktisk leverer. Du skal være en god lytter, så du klart forstår meningerne, behovene, bekymringerne og prioriteterne for dem, du arbejder med. Du bør med baggrund i dette altid udvise ægte og meningsfuld empati. Disse egenskaber er obligatoriske for at skabe goodwill, for mens løfter og retorik kan tiltrække vælgerne til en politiker, er det kun effektive og prioriteringsbaserede handlinger, der vil bevare folks opmærksomhed og engagement. Organisationer skal opretholde et vist vækstniveau på lang sigt, for at forblive relevante og bæredygtige. Enhver organisation har perioder med op- og nedture, men store ledere er altid forberedte og forudser potentielle forandringer. Hvad er dine nødplaner? Hvor langt er du villig til at gå, og er du klar til at ofre dig selv?

 

  1. Du skal bære værdierne: relevant, pålidelig og realistisk. Hvad er din proces for at være sikker på, at du fokuserer på relevante spørgsmål, frem for at fortabe dig i de små detaljer? Er du i stand til at være i balance imellem at være idealistisk, og til en vis grad pragmatisk, så du er i stand til at være pålidelig og realistisk?

 

  1. Holdning, evne og opmærksomhed. Hvis man skulle vælge den karakteristik, der er den vigtigste eller mest væsentlige for en leder, så må det være at have en positiv, holdbar holdning! Store ledere gør alt hvad de kan for at forbedre sig selv og deres evner! Det er vigtigt at kombinere en positiv holdning med et kvalificeret sæt evner, samtidig med at du fokuserer på at gøre en meningsfuld forskel.

 

  1. Behov. At være en god leder handler ikke kun om at se travl ud, eller være begravet i opgaver. Det handler om at forstå, værdsætte og imødegå behov og betjene sine medarbejdere fuldt ud.
Hvad synes du om tjenesten?