Sådan får du mest ud af sommeren

Det er en kort sommer, vi har i Danmark, så det er med at få mest muligt ud af den. Det gælder isæt for dem af os, der kun får to eller tre ugers ferie. Dem med børn ved hvor korte de uger kan føles, så det er især dem, der bør se på at gøre så meget de kan med den tid, de nu engang har. Der er mange måder at nyde sommeren, men de bedste er nu engang dem, der varer ved.

Den første og ifølge nogle bedste måde at nyde sommeren er ved at tage til udlandet på ferie. Det er en oplevelse for hele familien, der desuden giver en dybde i ens forståelse af omverdenen, der ikke kan fås ved at sidde foran fjernsynet eller høre om det fra en ven. Verden skal opleves og med alle de nye teknologier vi har fået de sidste 100 år er det nemt at gemme oplevelserne på måder, der ikke kun involverer vores hoveder. Der er selvfølgelig også de gamle måder at huske ferien på som at købe noget, der er repræsentativ for hele turen til et fremmed land eller et maleri, der fanger og kommunikerer en situationen bedre end et amatørfoto. Ferie kan selvfølgelig også foretages indenfor landets grænser, hvis man enten ikke har pengene, tiden, eller lysten til at tage ud og opleve andre dele af verden.

Hvis man bliver hjemme er der måder at bruge ferien, der giver igen år efter år. Der er mange måder at bygge ting eller på andre måder forbedre hjemmet eller de omkringliggende områder, som kan bruges i mange år fremover. Man kan købe frø og plante dem med børnene, eller man kan købe terrassebrædder og bygge en ny terrasse – som børnene også kan hjælpe med, hvis man har sådan nogle og de er gamle nok til at gøre det uden at komme til skade. Man kan bygge alverdens andre ting som for eksempel et fuglehus, et hundehus, og en kattelem. Man kan lave et jordbær-bed eller male huset båden indendørs og udenfor. Der er mange mulige måder at gøre huset pænere eller bruge haven på en mere effektiv måde, der kan nydes af hele familien og venner, der kommer på besøg, så det er bare med at vælge et projekt, der passer godt til ens hus og situation, og så ellers komme i gang med at lave noget produktiv på en sjov måde, man bestemt ikke kommer til at fortryde. Man kan endda øge husets værdi på den her måde, så det kan også ses som en investering. Det vigtigste er dog, at man har det sjovt mens man gør det, så det ikke føles som om sommeren var spildt, når den er slut.

Hvad synes du om tjenesten?