Sneakers

Sådan Har Sneakers Formet Vores Samfund

Den kultur vi har i Danmark i dag, er blevet formet af mange faktorer gennem årene. En af de primære ting, der har været med til at forme vores kultur, og derved vores samfund, er mode. Vores daglige liv drejer sig om de nye stilarter, hvad der er moderne og hvad der ikke er. Den absolut største mode-faktor i den henseende, er fodtøj. I dagens Danmark er Sneakers den platform, som folk bruger, til at kommunikere og opbygge deres stil omkring. Folk starter med et par lækre sneakers, og skal derefter matche resten af deres tøj med disse sko, for at få et komplet udseende.

Når det kommer til den ældre generation, er det typisk komfort og enkelhed der har første prioritet. Der er derfor mange i den generation, der går i de mere afslappede sneakers, løbesko og afslappede lædersko, og har dem som deres foretrukne stilarter. Deres stil kan samlet opsummeres som: jo enklere jo bedre. Det skal dog siges, at ungdommen her har en helt anden tankegang.

Hos den yngre generation er det nærmest omvendt. Spørger du dem, så vil de syge, at jo mere farverige og levende deres sneakers er, jo bedre. Den yngre generation er påvirket af musik, tv, magasiner og deres omgivelser, og mange flere faktorer mere, når det kommer til deres valg af fodtøj. Det udvalg de har at vælge imellem er også utroligt: der er basketballsko, løbesko, afslappede sko, formelle sko og skateboard sko, for blot at nævne nogle få eksempler. Oveni det kan du så tilføje alle de forskellige mærker og stilarter til blandingen. Der er altså ingen tvivl om, at fodtøj har haft stor betydning for vores kultur.

Et af de mest indflydelsesrige mærker må absolut være Jordan. Det hele begyndte da NBA-legenden Michael Jordan iført sig sine egne sko i NBA, og siden da har hans virksomhed vokset uden tegn på at bremse op. På grund af den overflod af sneakers, der udbydes til offentligheden, med forskellige farver og stilarter, er Jordans blevet en af de mest favoriserede sneakers nogensinde. Mange teenagere og unge voksne bruger tusindvis af kroner på sneakers. Hvorfor er de villige til at bruge så mange penge på sko? Det er de, fordi mode er blevet et af hovedaspekterne af vores kultur.

Første gang man hører det, kan det godt virke lidt overdrevet. Men tænk lige over det. Har du nogensinde hørt, at man kan bedømme en person ud fra de sko de har på fødderne, og det ur de har på armen? Grunden til vi siger det er, at der er en vis sandhed i det. De værdier vi har i dagens Danmark kan opsummeres og kommunikeres i det vi har på, og her er skoene en af de mest direkte veje.

Hvad synes du om tjenesten?