Kontor

Sådan Scorer du Forfremmelsen Uden Problemer

Hvis du har haft det samme job i et par år nu, og det klør i dine fingre efter at få nogle nye udfordringer, så er denne artikel noget for dig. Nogle der sidder i den situation overvejer at finde sig et andet arbejde: men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning. For det første betyder det et farvel til alle dine kolleger, som du sikkert allerede har bygget et godt forhold til. For det andet, vil etr skift til en ny virksomhed ofte betyder at du “starter forfra” inde i den: du skal til at opbygge et godt renomé internt i den virksomhed, og nyder ikke samme sikkerhed og plads som de kolleger, der startede i virksomheden før dig. Lønnen kan nogle gange være højere i den nye virksomhed, men det er langt fra en garanti: og det kan tage dig længere tid at arbejde dig op, end hvis du bliver hvor du er nu.

Alternativet til at finde et nyt job er, at få en forfremmelse på din nuværende arbejdsplads. Det vil betyde nye udfordringer, hvilket er hvad du leder efter. Du vil stadig være omgivet af de mennesker du har nydt at arbejde sammen med de andre år. Du får en højere løn, og er godt på vej til den næste lønstigning og/eller forfremmelse. Dit omdømme og dine forbindelser til cheferne i virksomheden forbliver det samme, eller stiger måske endda, fordi du har formået at vokse indenfor virksomheden.

Men hvordan scorer du så den forfremmelse? Det er faktisk frygten for at spørge, der holder de fleste tilbage. Dem der ikke spørger, ender med at sidde fast i deres eksisterende arbejde, eller hopper over til en ny arbejdsplads. Det er ikke optimalt for nogen af parterne: din virksomhed er også interesseret i at du finder dit job udfordrende og interessant, og ønsker aldeles ikke at miste dig til en konkurrent. Så det første du skal gøre dig klart er, at der ikke er noget galt med at spørge om en forfremmelse: det viser initiativ, og giver din arbejdsplads mulighed for at forbedre situationen.

Derudover kan det godt betale sig, at forberede sig nogle uger eller måneder op til man spørger. Køb dig et lækkert Hugo Boss jakkesæt, og begynd at se skarp ud på arbejdet: klæd dig på som om du allerede var blevet forfremmet. Læg lidt ekstra arbejde i alt hvad du gør: sørg for at det er præsentabelt, gør det endnu lettere at forstå og så videre. Idéen er, at dit arbejde den seneste måned op til forfremmelsen gerne skal være helt og aldeles pletfrit, og vise hvad du er i stand til, når du virkelig er motiveret til at gøre det godt. Bed en ven om at komme forbi, så du kan øve din præsentation af hvorfor du mener en forfremmelse er på sin plads: ved at øve det igennem først, vil det være langt lettere at præsentere på en ordentlig måde.

Hvad synes du om tjenesten?