Drikke øl

Sådan Sikrer du at Næste År er Anderledes End Lige Nu

Nogle gange kan vi godt føle at vi er låst fast. Det er som om der ikke rigtigt sker noget i vores liv, og at alt har mistet sin mening. Vi gør ikke længere ting, fordi de er sjove eller interessante. Vi gør dem bare, fordi det nu en gang er ting vi altid har gjort. Alt fra at tage på arbejde, eller til det månedlige grill arrangement med vennerne. Vi husker ikke længere hvorfor vi var motiverede til at ansøge om dette job, eller hvad det er der føles godt ved at hænge ud med vennerne. Vi sætter bare masken på, og spiller det samme spil, som vi altid har spillet. Men denne gang helt følelsesforladt.

Hvis man lever sit liv på den måde et stykke tid, så ender man med en depression. Alle farverne er forsvundet, og musikken er blevet til bragende stilhed. Det hele virker meningsløst og ligegyldigt. Hvorfor overhovedet deltage i disse ting, når de ikke siger én noget? Hvordan kan man sige at det er bedre at have et job, end at være arbejdsløs, når begge dele føles lige tomme?

Men der er en måde at stoppe det på, før man kaster sig ud i handlinger, der kan have permanente konsekvenser. Det er en simpel proces, men du er nødt til at stole på at den virker. Jeg har tillid til, at du kan følge denne proces, fordi jeg ved, at du allerede følger processer. Dine eksisterende ritualer, som måske mest indbefatter at tage på arbejde og spise 3 måltider om dagen lige nu, er nogen du længe har udført uden synderlig begejstring. Derfor kan du gøre det samme, med de skridt jeg fortæller om her. Forskellen er, at den rute jeg viser dig, vil føre dig ud af mørket og ind i lyset.

Først vil jeg bede dig om, at finde et sted hvor du kan være i fred og ro. Et sted der er helt dit eget. For mig er det min Volvo V40: en bil jeg er rigtigt glad for. Derefter vil jeg bede dig om at bruge 1 time hver eneste dag fra nu af, i dette rum – eller i din bil – uden at lade dig distrahere af noget som helst. Ingen musik i radioen, ingen smartphone der bipper eller bliver chattet på. Bare dig, helt alene med dine tanker. Du behøver ikke tænke på noget bestemt: bare observer hvilke tanke der dukker op.

Det virker måske tåbeligt og helt ligegyldigt. Men det føler du jo alligevel, at alt hvad du gør er. Så hvorfor ikke give det her et forsøg? Nogle gange er de mest effektive ting her i livet også de simpleste. Tro mig, du vil blive overrasket over, hvilken forskel du vil se næste år.

Hvad synes du om tjenesten?