Genbrug

Sådan skriver du en god artikel

Når man skal i gang med at skrive en god artikel, så er det vigtigt at man ikke bare skriver derud af uden at vide hvorfor man skriver som man gør. I denne artikel ligger i meget fokus på at skrive en god artikel.

Du står måske og skal skrive et blog indlæg til en mode blog eller andet og tænker ”Hvordan skriver man en artikel” og det er så her at vi kommer ind i billedet. Der er 4 vigtige punkter som vi gerne vil ind på og det er: Overskrift, indledning, indhold og afslutning. Har du godt styr på dem, ja, så ender du også med en god artikel.

Du er garanteret allerede super spændt, så lad os komme i gang.

 

Fangende overskrift

Det absolut vigtigste element i en god artikel er overskriften. Her er det især vigtigt at man laver en så fangende overskrift som muligt, da det er det som folk ser ude på Google som det første og det er det der skal fange læseren og gøre ham eller hende nysgerrig. I dag er det meget moderne at man bruger tal foran sine sætninger, så skal man f.eks. lave en overskrift til en artikel om uren hud, så kunne man skrive ”5 tips til at fjerne uren hud”. Her tænker læseren ”uhh 5 tips, det er jo hurtigt læst” og sådan nogle overskrifter vil næsten altid vinde over almindelige og kedelige overskrifter.

 

Indledningen viser vej

Nu skal vi så til det. Selve indledningen i artiklen. Det er ekstremt vigtigt at du fanger læseren på de 2 første linjer ellers smutter de igen. Mange vælger at skrive noget sjovt eller noget dramatisk, så læseren er nødt til at læse videre. Du kender det selv fra en bog eller en folder, er det ikke spændende nok i starten, så lukker du det igen eller smider det væk og det samme gælder for artikler.

Billeder spiller også en vigtig rolle i indledningen og ser kan man ligge et billede i toppen af artiklen for derved at fange læseren. Et super godt billede med en super god indledning er opskriften på noget godt.

 

Indholdet skal gennemarbejdes

Nu hvor vi er rykket til indholdet og du har fat i læseren af din nyhedsartikel, så skal du i gang med at skrive det du har på hjertet. En god artikel ligger på omkring 600-800 ord, så det er en god ide at holde sig inden for disse rammer, så vil Google nemlig blive glad. Det er mange ord, så selvfølgelig skal man ikke skrive dem ud i en lang smøre ellers bliver det for tørt at læse. Det du kan gøre her er at dele artiklen op i flere stykker med små overskrifter til hver. Læseren er en god skimter og derfor vil mange lynhurtig læse disse små overskrifter for at se om artiklen handler om noget de gider at læse. Så sørg for at dele den op.

 

Afslutningen på artiklen

Du klarede det! Så langt, så godt. Nu skal vi have skrevet det sidste par linjer, som vi kalder for afslutningen. Her kan man f.eks. ligge en god pointe ind eller skrive en afslutning, som giver anledning til at læse noget mere på siden. De fleste ligger nemlig et link ind i slutningen, som linker videre over til en anden. I vores tilfælde kunne vi f.eks. linke over til en anden artikel der hedder ”Hvordan laver man en blog?” og derved få læseren til at blive på siden. Man skal tænke afslutningen som noget der fader ud og som kan have sit eget afsnit i bunden af artiklen.

 

Tillykke! Du er nu uddannet artikel-mester! Ej, selvfølgelig er du ikke det og det tager sin tid at blive god til det, så det bedste du kan gøre, er at skrive en så tit som muligt og måske se hvad andre skriver. God fornøjelse med det.

Hvad synes du om tjenesten?