Sådan Vælger du en God Flaske Champagne

Du har brug for det til bryllupper, konfirmation, hvis du skal på date samt i alle andre lejligheder, du ønsker at fejre. Champagne er en drik, som man ikke bør være foruden til en festlig lejlighed. Det er hvidvin, der gæres med en lille mængde gær og senere med sukker. Den anden gæring fører til en  proces kaldet karbonering – hvilket er hvor magien sker, for at give bobler i glasset. Ordet ”Champagne” er faktisk navnet på regionen i Frankrig, der producerer denne signaturvin. Mousserende vin er i princippet det samme som Champagne, men de er ikke fra Frankrig og kan altså ikke bære Champagne navnet, da den produceres i andre områder af verden.

Der er tre hovedtyper af druer, nemlig Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier druer der bruges til at lave champagne. Det er disse magiske druer, der formår at gøre vores festlige lejligheder endnu bedre.

Når du beslutter dig for at købe en flaske champagne, skal du selvfølgelig vide, hvilken champagne der er god. Mange køber blot en Moet, fordi det er den de har hørt mest om – hvilket kan være fint nok, men bliver kedeligt i længden. For begyndere er der mange eksperter, der tilbyder at hjælpe én med at vælge. Ifølge de eksperter vi har snakket med fra Restaurant Århus, er der tre vigtige ting du skal overveje, når du vælger champagne. Disse tre ting er: Etiketten, smagen og prisen. For at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, er vi derfor gået disse ting igennem trin-for-trin. Print denne side, eller forsøg at huske det hele, så du er godt rustet næste gang der skal vælges Champagne.

Originalitet

Når du skal vælge en god flaske champagne, skal du sikre dig, at den er autentisk. Det betyder kort og godt, at de bedste mousserende vine produceres i regionen “Champagne” – så hvis den ikke kommer her fra, er den ikke en rigtig Champagne. Når du beder sælgeren om at finde en flaske frem til dig, skal du kontrollere at den produceres i denne region og er autentisk. Du vil få en række producenter fra denne region, så sørg for at vælge en ”rigtig” champagneflaske fra Frankrig. De er noget dyrere end andre mousserende vine, men er pengene værd.

Smag

Den næste ting du skal overveje, når du skal vælge en god champagne, er smagen. Med de mange producenter af champagne er der en lang række smagsoplevelser, som du skal vælge imellem. Oplevelsen afhænger af drikkenes tørhed, sødme, gær-agtige eller cremede smag. En anden ting der også er en ”smags-sag”, er mængden af bobler i vinen – skal den være fuld eller delikat?

Med disse gode tips håber jeg, du har lært meget om denne klassisk franske vin! Så gå nu ud og find dig en god flaske Champagne for at fejre, at du nu er i stand til det!

Sådan vælger du en god højskole til dit barn

Smykker til kvinder i alle aldre

Hvad synes du om tjenesten?