SAP som ERP-system

SAP er en enormt stor tysk softwarevirksomhed, der har hovedkvarter i Waldorf, og de producerer hovedsageligt ERP-systemer og tilhørende løsninger. Deres portefølje af softwareløsninger er stor, og deres SAP R/3 system er en pakke designet til at integrere alle områder af en virksomhed. Det tilbyder løsninger til økonomi, produktion, logistik, distribution og mange flere, og alle forretningsprocesser udføres i et SAP system og deler information med alle.

SAP er altså et ERP-system, hvor SAP står for Systeme, Anwendungen und Produkte in Der Datenverarbeitung. Rigtig mange virksomheder bruger i dag denne software til deres daglige forretningsaktiviteter. Efter deres store succes med R/3 skabte de flere softwarenicher, som for eksempel Customer Relationship Management (CRM), SRM og flere. Den nyeste version er SAP ECC 6.0, hvor de uden tvivl lever op til SAP-standarderne ved at beholde en tæt integration med deres kerne ECC-software.

Virksomheden blev grundlagt i 1972, og deres første version af SAP blev her lanceret. Den blev kendt som R/1 systemet, hvor R står for real-time databearbejdning. Arkitekturen består af tre lag, Presentation, Application og Database, som alle bliver installeret på et system/server. I 1979 kom den anden version af SAP R/2 med IBM’s database og en dialogorienteret forretningsapplikation. Den skulle håndtere forskellige sprog og valutaer og bestod ligeledes af de tre samme lag – disse blev dog installeret på to forskellige servere (Server 1: Presentation, Server 2: Application og Database). Den tredje version af SAP R/3 er klient/server versionen af softwaren, hvor de tre lag bliver installeret på tre servere/systemer (Server 1: Presentation, Server 2: Application, Server 3: Database).

De tre lag består af Presentation, hvor brugeren arbejder med SAP GUI og som interagerer med database- og applikationslaget. Application interagerer mellem de to andre lag, og Database er den centrale database, der lagrer alle data fr ERP SAP systemerne.

Der er mange fordele ved SAP. Det håndterer blandt andet forretningsopgaver i moduler, der alle arbejder sammen i et system ved at dele information. Der duplikeres ikke data, og forretningsprocesser standardiseres. Desuden gør systemet planlægning, måling og ledelse nemmere, hvilket gør det muligt for virksomheder at fokusere på at udføre værdiskabende arbejde. Det gør det muligt at integrere med e-commerce, og man sparer en masse penge på overheads såsom fillagring. Det kan desuden bruges på flere sprog, opbevarer informationer sikkert og er kendt som ”best business practice”.

Vil du høre mere om SAP, er du velkommen til at kontakte os.

Hvad synes du om tjenesten?