SMS lån – sådan sikrer du dig det billigste lån

Markedet inden for SMS lån kan virke svært og overskueligt. Der er mange udbydere og ligeledes et utal af forskellige lån. Men hvordan sikrer du dig det billigste lån, og hvilke parametre skal du kigge på, inden du godkender en låneaftale? Det kan du blive klogere på her i guiden.

 

Læg et budget for låneperioden

Du ved sikkert i forvejen, hvor mange penge, du cirka skal låne. Gør du ikke det, bør du finde ud af det, inden du optager lån. Det kan nemlig koste dig penge i gebyrer, hvis du låner for mange penge. Det kan det også gøre, hvis du låner for lidt penge og skal stifte et nyt lån. Der er de langt de fleste tilfælde stiftelses-gebyrer på SMS lån. Derfor er det vigtigt, at du kender dit lånebeløb så præcist som muligt.

Når du kender dit lånebeløb, skal du lægge et budget for låneperioden. Hvor mange penge har du tilbage efter alle dine omkostninger til at betale af på lånet? Hos mange udbydere kan du nemlig selv justere afdragsperioden. Når du skal finde den rigtige afdragsperiode for dig, skal du være opmærksom på, at kortfristede lån har en højere ÅOP. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent og er en betegnelse for alle udgifter, der er ved et SMS lån. Den dækker altså ikke kun renter men tager også højde for de gebyrer, du skal betale undervejs.

 

Ansøgning af lån

Når du har styr på, hvor mange penge du skal låne, skal du ansøge hos udbyderne af SMS lån. Det er altid en god idé at ansøge flere steder, da den endelige rente ikke bliver oplyst, før du modtager låneaftalen. Af netop denne årsag ved du altså først der, hvilket lån der er billigst og har de bedste vilkår. Det en anbefales som minimum at ansøge en 2-3 SMS lån, så du har et fornuftigt sammenligningsgrundlag.

Når du skal ansøge om SMS lån findes der hjemmesider, som har samlet nogle af de førende på markedet. Her vil du kunne se data om renten, løbetid med mere for alle lånene på en side. Det kan gøre det meget mere overskueligt. Hvis du blot søger på nettet efter SMS lån, vil en af disse sider poppe frem øverst. Husk altid at kigge på kravene hos udbyderne. De fleste udbydere har alderskrav, ligesom du heller ikke må være registreret i RKI.

 

Sammenligning af SMS lån

Når du har fået låneaftalen, skal du sammenligne de forskellige lån. Naturligvis skal du her se på renten. Et andet vigtigt nøgletal er også ÅOP. Vi var inde på det tidligere i artiklen. ÅOP er et nøgletal for de årlige omkostninger ved lånet. Ikke kun renten. Derfor er den guld værd, når du skal se på omkostningerne ved lånet. Mange overser nemlig de gebyrer, der hører med til denne låneform. Kig også gerne på gebyrerne individuelt, så du ved, hvor meget du skal betale hver måned. Nu kan du holde aftalerne op mod dit budget og vælge det lån, der er bedst for dit budget.

Følger du ovenstående råd, er du godt på vej til at finde det bedste SMS lån til dine behov!

Hvad synes du om tjenesten?