Ting du bør overveje inden du vælger konferencecenter

Står du og skal holde en konference eller andet større professionelt arrangement, så er der flere ting du bør have med i dine overvejelser, inden du vælger lokation. Hvilket konferencecenter du vælger, har nemlig stor betydning for, hvad det er for en oplevelse, deltagerne tager med sig hjem (og om de kommer igen næste år). I det følgende præsenteres du nogle overvejelser, som du bør gøre dig, inden du booker.

Luksuriøst eller budgetvenligt konferencecenter?

Om du skal vælge et luksuriøst eller et budgetvenligt konferencecenter, kommer an på, hvor meget ”fritid” deltagerne har undervejs. Varer konferencen længere end blot én dag, så er lidt luksus ikke ad vejen. Motionsfaciliteter og naturskønne omgivelser gør nemlig, at deltagerne har bedre mulighed for at få sig en mental pause, og derved oplade. Tæt på Aarhus er der mange konferencecentre, som ligger i lækre omgivelser og med gode faciliterer, læs mere her om mulighederne.

Er programmet så spækket, at der ikke er tid til at udnytte hverken fitnesscenter eller svømmehal, hvorfor så betale for det? Fordi lækre, inspirerende omgivelser er med til at højne konferencedeltaernes komfort og dermed tilfredshed. At lokalerne er lyse, at der er grønt udenfor, og at servicen er i top, kan gøre de faglige inputs nemmere at komme igennem. Hertil kan en gåtur i grønne områder eller ved stranden sagtens indgå som en anderledes aktivitet. Orienteringsløb kan også hurtigt peppe et tungt program op, idet aktivering af sanserne og ilt til hjernen altid gør, at indlæring og inspiration har nemmere ved at indfinde sig.

 

Gå efter det bedste fra både by og land

Ydermere kan det være en god idé at vælge et konferencecenter nær en kulturel og spændende by (hvorpå Aarhus et glimrende eksempel). Mange ynder nemlig at kombinere konferencebesøg med personlig adspredelse. Muligheden for en sådan kombination kan i nogle tilfælde betyde, at konferencen får større tilslutning – hvilket jo altid er godt. Hertil bliver det også næsten altid nemmere at komme til og fra med offentlig transport, hvis konferencecentret ligger forholdsvist tæt på en storby.

 

Konferencecenter med eller uden overnatning?

Ift. om du skal kigge efter et konferencecenter med gode muligheder for overnatning, er der to ting du skal tænke på: Hvor mange dage strækker konferencen sig over, og hvor langt væk kommer deltagerne fra? Strækker din konference sig kun over én dag, er overnatning kun nødvendig, såfremt der er flere, som kommer langvejs fra. Holdes konferencen i den ene ende af landet, fx i Aarhus, bør det altså være muligt for dem fra den anden ende af landet at overnatte. Endnu vigtigere er det med overnatning, hvis der er nogle, som kommer fra udlandet.

Strækker konferencen sig over flere dage, er det altid en god idé med et sted, hvor man kan overnatte. På en konference er det vigtigt, at man har energi til de mange aktiviteter. Så selvom overnatningen måske ikke lige synes at have så åbenlys en betydning, så er den farlig at glemme i overvejelserne. For hvem kender ikke til den træthed, som følger en dårlig nats søvn? Her er det vigtigt at huske, at nogle foretrækker at betale lidt ekstra for et privat værelse, mens andre vil hellere dele værelse med en kollega, og på den måde kan spare penge. Igen er det altså en god idé at tænke på, hvem dine deltagere er.

Hvad synes du om tjenesten?