Deleøkonomi
Deleøkonomi
Deleøkonomi

Velkommen til Trendthis!

På Trendthis er vores mål at hjælpe forbrugeren med at danne sig et overblik over de mange deleøkonomiske tjenester der vinder indpas i vores liv og dagligdag. Vi ønsker at guide jer igennem brugen af de mange tjenester, ved at redegøre for deres fordele, ulemper og betalingsmodeller.

Deleøkonomi er en milliardindustri der skaber bæredygtige løsninger inden for bl.a. transport, dyrepasning og overnatning. EU-Kommisionen estimerede i 2016 at deleøkonomien omsatte for omkring 210 milliarder alene i europa. Og det er en omsætning der ikke viser tegn på stagnation. Tværtimod. Konstant opstår der nye tjenester og koncepter, hvor det ene virker mere gennemført end det andet. Nogle koncepter er efterhånden en så etableret del af vores hverdag, at det er svært at forestille sig en verden hvor de ikke har eksisteret. blandt de mest kendte finder man GoMore der formidler samkørsel og Airbnb der formidler udlejning og booking af overnatningsmuligheder. Deleøkonomien har dog mere at tilbyde end de koncepter der løber med alt spaltepladsen, bl.a. kan du via Boatflex, bådenes pendant til GoMore, låne en lukusyacht, hvis det er hvad du står og mangler. Er det i stedet en hundepasser du mangler, eller har du lyst til at passe en hund, så er Dogley lige noget for dig. Mulighederne er nærmest uendelige. På Trend This har vi opdelt de deleøkonomiske koncepter og tjenester i overskuelige kategorier, hvor vi redegør for dem enkeltvis og fortæller hvordan du som bruger, på bedst mulig vis kan drage fordel af dem - både hvordan du tjener penge, men også hvordan du sparer penge.

På Trend This ønsker vi ikke kun at fokusere på det økonomiske aspekt af deleøkonomi. Vi mener at Ideologien omkring deleøkonomi transcenderer ønsket om at tjene og spare penge, og at det i ligeså høj grad handler om at etablere en bæredygtig økonomi med fokus på at spare på ressourcerne ved reducere det materielle forbrug og drivhusgasudledningen.